Agcurate ile Tarımda Yeni Bir Yön: Doğru ve Güncel Kırsal Tarım İş Zekası

Agcurate ile Tarımda Yeni Bir Yön: Doğru ve Güncel Kırsal Tarım İş Zekası

Tarımın Bugününde Eksik Olan Şey Nedir?

Günümüzde dijital teknolojiler ve yenilikler dünyanın en ücra yerlerinde dahi hayatımızın büyük bir parçası. Öte yandan fırsatlar ve hizmetler henüz her bölgede eşit ve adil olarak dağılmamakta. Bu durumdan en kötü etkilenen gruplar ise çoğunlukla kırsal bölgelerde yaşayan insanlar. Dünyayı beslemek için gecesini gündüzüne katan 500 milyon çiftçi ailesi, işte bu kırsalda yaşayan toplulukları oluşturuyor. Agcurate olarak biz, fırsatlara erişim konusunda yaşayan bu çelişki ve eşitsizlik ile bizim bu uyuşmazlığa getirdiğimiz çözümlerin, gıda ve tarımın geleceğini belirleyeceğine inanıyoruz.

Paydaşlarının çeşitliliği ve karmaşık yapısı, tarım sektörünü diğer sektörlerden farklı kılan önemli bir etken. Gıdalarımız kırsal bölgelerde uçsuz bucaksız tarlalarda ekilmekte, ancak ne tüketiciler ne de tarım işletmeleri bu tarlalar hakkında yeterince bilgi sahibi. İşte gıda ve tarım tedarik zincirinde eksikliği hissedilen bu kırsal tarım bilgisi:

  • Tüketicilerin eriştiği gıdaların fiyatları daima dalgalanırken düşük kaliteli ve düşük besin değerine sahip olmasına
  • Üreticilerin ise tarım girdilerine ve pazara kısıtlı erişim imkanı bulmasına

sebep oluyor.

Toplumumuzun ve dünyanın karşılaştığı bu zorlukları çözmek adına tarım sektörünün birçok yenilikçi çözüme ihtiyacı var. Öte yandan, tarım sektörüne sunulabilecek yeni ve inovatif ürün ve çözümler için kritik öneme sahip olan tarımsal veri ve analizler çoğunlukla kısıtlı, eski, hatalı ya da erişilebilir değil. Özetle tarım sektörü paydaşları güvenilir ve ölçeklenebilir kırsal tarım verilerine ve analizlerine ulaşmakta büyük problem yaşıyor.


Bizim Hikayemiz

Agcurate, yıllardır süregelen Türkiye’deki tarımsal üretimin tahmin edilememesi sorunu üzerine doğdu. Dört ay önce; zorlu bir yolculuğa çıkarak dünya çapındaki bütün tarım kuruluşlarına doğru, zengin ve güncel kırsal iş zekası sunma hedefiyle kolları sıvadık.

Agcurate olarak dünyanın en eski endüstrisi olan tarımı dönüştürme potansiyeli olan araçlar ortaya koymak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bizler zoru başarmayı hedefleyenleriz. İlişkilerimize üstün değer veriyor; güven ve saygı çerçevesinde sürdürüyoruz. Global bir tecrübe için dünyanın dört bir yanından bir araya gelirken, ister evden ister ofisten olsun, çalışma ortamlarımızı en motive olacak şekilde kurguluyoruz. Toplumsal, ekonomik ve çevresel etkimizi çok önemsiyoruz. Tarımda teknolojinin önemine inanarak tarımdaki paydaşları güçlendirmeyi, yenilikçi çözümleri ölçeklendirmeyi ve inovasyon riskini azaltmayı amaçlıyoruz.

Platformumuzda, uydu görüntüleriyle beraber makine öğrenmesi algoritmaları kullanıyoruz. Uydu görüntülerini analiz ediyor, doğruluyor ve sonrasında yüksek doğrulukta tarla detayında sonuçlar sunuyoruz.

4 aydan kısa bir sürede, tutkulu ve tecrübeli ekibimizle beraber ülke çapındaki tarlalarda hangi mahsullerin yetiştiğini tespit eden ilk ürünümüzü geliştirdik. Tespit ettiğimiz ilk ürünler olarak ise çiftçilerin yaygın olarak ektikleri tarla bitkilerini seçtik.

Sunduğumuz hizmetlerin; tarım sigortası, tarımsal girdi, bankacılık hizmetleri, gıda ve perakende işletmeleri için birçok avantaj sağlayacak potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz.


Tarımsal Girdi İşletmeleri: Tohum, İlaç ve Diğerleri

Üretilecek mahsul miktarını doğru bir şekilde öngörüyor, mahsulün ve ekili alanların miktarı ile ilgili erken göstergeleri tespit ediyor, güvenilir verilere dayanan tahminler sunuyoruz. Bunun sonucunda; tohum, ilaç, gübre veya tarım makinesi üreten şirketlerin dağıtım, üretim, satış ve pazarlama süreçlerini optimize etmelerine yardımcı oluyoruz.

Tarım Bankacılığı ve Sigortacılığı

Dünya çapındaki tarlaları ve çiftçilerin tarımsal fizibilitesini değerlendirerek finansal riskleri öngörülebilir hale getiriyoruz. Saniyeler içerisinde tarla düzeyinde sonuçlar üreterek tarımsal performansı nesnel ve gerçek zamanlı bir şekilde ölçüyor, saniyeler içerisinde tarımsal fizibilite skoru üretiyoruz. Sonuç olarak kredi ve sigorta kuruluşlarının ofisten dışarıya adım atmadan daha doğru kararlar alabilmesini sağlıyor, 400 milyondan fazla çiftçi ailesinin kredi ve sigortaya ulaşabilmesi için bir imkan sunuyoruz.

Tarım Ticareti, Gıda ve Perakende İşletmeleri

Elde ettiğimiz verilerle, sık sık güncellenen sonuçlar ve zengin analizler sağlıyoruz. Bu nedenle; emtia, gıda ve perakende işletmeleri de dahil olmak üzere tüm büyük ölçekli mahsul alıcılarının, mahsul alırken karar alma sürecinde önemli bir yer edinmeyi amaçlıyoruz.


Agcurate’ın Geleceğinde Neler Var?

Agcurate’ı; çiftçiler, tarım şirketleri, tarım finansı ve sektördeki karar vericileri güçlendirmek için kurduk. Tarım şirketleri için doğru, zengin ve periyodik kırsal iş zekasını sağlamada lider olma misyonuyla ilerliyoruz. Elde ettiğimiz verilerin geçerliliği ve doğruluğunu çok önemsiyoruz. Tarım için daha iyi ürünler ve hizmetlerin sunulmasını destekliyoruz. Tarımda tedarik zincirinin tamamen şeffaf, ticaretin adil, kırsal yaşamın tatmin edici olduğu ve inovasyonun birbirini tamamlayan işbirliklerinden oluşan yenilikçi yaklaşımlar ile büyüdüğü bir dünya hayal ediyoruz.

2021’den itibaren, birçok ülkede ve birçok mahsul için tarla ölçeğinde, ürün tespiti, rekolte, hasat ve ekim analizleri sunmaya başlayacağız. Hedefimiz, 2024’te tarım işletmelerine dünya çapında hizmet sunabilmek. Hedefimiz, kullanıcılarımıza büyük değer veren bir yaklaşımla, ürünlerimiz ve hizmetlerimizi hem keyifli bir deneyim hem de tatmin edici bilgi zenginliği ile sunabilmek.

Tarım işletmelerini kırsal tarımsal iş zekasına ulaştırmak için yorulmak bilmeden çalışıyoruz. Bizden haber almak isterseniz, lütfen aşağıdan haber bültenimize abone olun.

Herhangi bir soru, görüş veya yorumunuz mu var? Sizlerle tanışmaktan büyük memnuniyet duyarız. Lütfen bize info@agcurate.com e-posta adresi üzerinden ulaşın.